Скорпион – обща характеристика на личността за зодия Скорпион

24 октомври — 21 ноември

Направляващи планети: Марс и Плутон

Щастливо число: 9 и всички числа, делящи се на 9

Астрологичен символ: Скорпион и Орел

Астрологични цветове: кърваво-червен, малинов и всички огнени цветове

Астрологични камъни: топаз и лунен кристал

Личността на Скорпиона е променливо съчетание от антагонистични сили. Душата и плътта им постоянно се борят помежду си и затова Скорпионът понякога изглеж­да истински дявол, а някога — светец, дори богоподобен, тъй като е богато устроен от небесните управници. Хо­рата от тази зодия притежават силна воля, толкова силна, че агресивността им поражда много врагове на пътя на успеха им. А Скорпионите се борят за успех в живота по възможност с такава огромна енергия, каквато другите зодии взети заедно не притежават. И с такова изкуство!

Макар обаче много Скорпиони да желаят да пре­успеят в живота, само на някои им се удава това. Преди да се сдобият с лаврите на победителя, с вътрешно спо­койствие, хармония и любов, с материални блага, роде­ните под този знак трябва да победят първо себе си. Само тогава ще достигнат желаното.

Скорпионите са много емоционални. Те се нуждаят от любов, жадуват я, борят се за нея, молят се. Любовта е тяхното жизнено гориво. Астролозите са единодушни в това, че Скорпионите са най-сексуалната зодия. Това обя­снява защо така отчаяно търсят любовта. Бидейки крале в сексуалните дела, Скорпионите се отнасят с лекота към секса и обикновено първите им сексуални контакти започ­ват в ранна възраст. Те са сексуално привлекателни, даже и ако не са красиви. Хората искат да ги ласкаят, искат винаги да са с тях.

Сред любовниците от целия зодиак Скорпионите са много ценени. Техният опит е полезен не само за удо­влетворяване на собствените им желания, но и за да угодят на партньора си.