Заместник-министър Валентина Симеонова се срещна с фирми за медицински изделия за хората с увреждания

Заместник-министър Валентина Симеонова се срещна с представители на фирми, вносители и производители на медицински изделия за хората с увреждания в МТСП днес. По време на срещата заместник-министър Симеонова каза, че за 2009 година дължимите средства за помощнo-технически средства са в размер на 10 700 000 лв. В началото на март МТСП очаква да получи субсидии от Министерство на финансите за изплащане на дължимите суми.

Длъжници сме на фирмите и оценяваме всичко, което вие правите за хората, подчерта по време на разговора заместник-министър Симеонова. Тя съобщи, че през януари са изплатени 7 066 364 лв., a през февруари – 1 711 418 лв.

Проблемите не са само в плащанията, част от фирмите извършиха злоупотреби и средствата за медицински изделия растат много, отбеляза в разговора представител на фирмите, вносители и производители на медицински изделия.

В МТСП ще се проведе среща с представители на фирмите в началото на март, обяви заместник-министър Симеонова и уточни, че ще бъдат разгледани постъпилите в МТСП предложения, свързани с механизма на разплащане и ценообразуване. Ще бъде създадена работна група, която ще разработи промените в Наредбата за помощнo-техническите средства.