Симеоне, мери си думите

“Многоуважаеми Симеоне, като твой учител по български език и литература не мога да подмина активния речник на един министър.” Това казва в писмо до финансовия министър учителят му по български от ловешката немска гимназия “Екзарх Йосиф I” Найден Ангелов. Той го е написал и съобщи за него на “24 часа”, което вестникът публикува в утрешното си издание.

Ангелов има предвид изрази на министъра като “феодални старци” за учените от БАН и “малоумно” за предложение на икономическия екип до президента. Вчера стана ясно, че представители на бизнеса от Ловеч са си тръгнали обидени след среща с Дянков на 29 декември. Той нарекъл дървен философ Галин Перянов, шеф на крупната фирма в града „Никром-Тръбна мебел“. Перянов питал кога ще бъде върнато ДДС-то на компании, които произвеждат и изнасят.
„Компании като нашата все пак поддържат ниво в условия на криза, но се задъхваме от недостиг на средства. Задържането на ДДС от около 800 000 лева ни поставя в деликатна ситуация“, каза пред „24 часа“ Перянов. “Една чешка поговорка гласи: „Който мъдро мълчи, по-добре говори.“ Следвай я! Вярвам в таланта и способностите, но животът не е теория по учебник. Един министър трябва да е близко до хората и да говори популярно, а не да използва уличната лексика, която влезе в Народното събрание заради излишна еуфория още в началото на прехода”, пише 80-годишният Ангелов и уточнява, че съветът му трябва да се приема като топъл и бащински. /БГНЕС