Силвио обгрижва харем по халат

berluskoniСкандалните тайни на Силвио Берлускони, които куртизанката Патриция д’Адарио щедро сподели с целия свят, лъснаха в книгата „Забавлявайте се, господин премиер“. Неин автор е самата Патриция, която работила заедно с известен италиански журналист. Тя твърди, че е участвала в разкрепостените партита, организирани във вила Чертоза, писа в. „Таймс“. 42-годишната компаньонка разказва как е прекарала нощта на президентските избори в САЩ в компанията на Берлускони. Предложили й скромната сума от 1000 евро, за да вечеря с него.

Първоначално Патриция не се съгласила и настоявала за 2000, още повече че срещата била извън града. След като разбрала, че ще има възможността да се запознае не с кого да е, а със самия премиер, тя се съгласила. Именно тази среща й се струвала като решение на всичките й проблеми и построяването на хотел, който да сложи край на куртизанския й живот. На оргиите, на които присъствала, имало поне 20 момичета и само един мъж, който може да ги ухажва. Разбира се, това бил 73-годишният премиер. За колорит имало и двойка лесбийки, които не се притеснявали да демонстрират чувствата си и се държали доста фамилиарно с Берлускони. „Почувствах се като в харем. По-младите момичета, някои от които на по 20 г., се натискаха да седнат по-близо до Силвио“, споделя Д’Адарио. Берлускони разказвал вицове, забавлявал аудиторията. За да не скучаят, гостите имали възможността да гледат документален филм, включващ момент, в който звучал химнът на партията на премиера, чието заглавие се превежда приблизително като „Слава Богу, че го има Силвио“. Към Д’Адарио той проявил специален интерес. Омайвал я със сладки думи и нежни целувки. „Танцувахме страстно, той ме галеше и ме целуваше пред всички. Сложи ръка между бедрата ми и каза, че имам много хубава кожа“, разказва Патриция. Тогава тя се притеснила и се извинила, че отива до тоалетната. Всъщност обаче искала да смени касетата, на която записвала всичко казано. 
Патриция останала особено впечатлена от вкуса на премиера. Той се появил в бяла копринена пижама, загърнат в халат – също бял. Така Берлускони бил като същински призрак в тъмнината. Защото той обичал мрака. 
Впоследствие Д’Адарио предостави пред магистратите в Бари аудио и видеозаписи от въпросната „вълшебна“ нощ. Вместо обаче да й помогнат в бизнес начинанията, те й навредиха. Д’Адарио станала обект на серия от нападения и заплахи. Тя получила анонимни обаждания, които също записала и в които била наричана „кучка“ и „курва“. Мъжът, който й се обадил, заплашил, че ще й изпочупи кокалите и ще изнасили дъщеря й. Майка й била ударена с юмрук в лицето от непознат мъж с думите: „Това да е за урок на тази курва, дъщеря ти“. 
При друг инцидент четирима мъже, облечени като полицаи, опитали да разбият вратата на Д’Адарио. Пети мъж, който се представил за бивш полицай, предложил да я защити, но впоследствие ограбил апартамента й и се опитал да я изнасили. Тя осъзнала, че животът й е в опасност, когато непозната кола се опитала да изхвърли нейния автомобил от пътя недалеч от Бари. Д’Адарио загубила управление и колата й се завъртяла. Като по чудо тя останала на пътя и не била ударена. 
Компаньонката се кандидатира за градски съветник в местните избори с подкрепата на десноцентристките сили, но й беше забранена предизборна среща с Берлускони. Тя твърди, че по време на предизборната кампания от апартамента й били откраднати компютър, дневници и бельо, но изключително скъпият й плазмен телевизор бил непокътнат. „Работата беше свършена професионално“, коментира Д’Адарио. Единственият коментар на премиера е, че това са измислици. 
Книгата й безспорно отново ще насочи общественото внимание към скандалите около Берлускони, след като за известно време то беше изместено към бившия губернатор на областта Лацио, Пиеро Марацо. Той бе принуден да подаде оставка, след като беше заснет да взима наркотици и да прави секс с транссексуален бразилец. Миналата седмица транссексуалният партньор – Бренда, загина при пожар в апартамента си в Рим. Следствието третира случая като убийство.
Петя Бояджиева
Румяна Кочанова

в-к Стандарт