Сидеров огласи още политици от указателя на Красьо

siderovОще имена на депутати, чиито телефонни номера са записани в указателя на Красьо от Плевен, огласи лидерът на Атака Волен Сидеров. Контактите на Красимир Георгиев включвали основно политици от ДПС, НДСВ и БСП. Някои от посочените от Сидеров отрекоха да присъстват в тефтерчето на Красьо, други признаха, че са си уреждали чрез него места в столично заведение.

Волен Сидеров отказа да назове източниците си, но обясни, че е сигурен в достоверността на информацията. Твърди, че ДПС е партията, която е най-силно представена в телефонния указател на Красимир Георгиев. Само Касим Дал присъствал с 10 номера, включително на негови секретарки и близки.
Корман Исмаилов не отрече познанството си с Красьо, звънял му веднъж, за да си уреди места в столично заведение, след това не са се чували.

Корман Исмаилов – депутат от ДПС: „Запознахме се в заведението, компания бяхме, кой ни запозна – приятели.“

Сидеров поставя на второ място по брой контакти с Красьо НДСВ, начело с бившият финансов министър Милен Велчев. БСП пък, според лидера на Атака, била представена най-вече с близки до президента политици. Красьо имал 3 телефона на Румен Петков.

Корнелия Нинова отрича да е общувала с бизнесмена.

Корнелия Нинова – депутат от Коалиция за България: „Няма никакъв по-сигурен източник от списъка, предаден от главния прокурор, на комисията по корупция и конфликт на интереси. Комисията се е запознала с целия списък и там моето име не фигурира.“

Сидеров настоява да знае какви мерки е предприела срещу Красьо Върховната касационна прокуратура. Ако е разследван, за какво.

Волен Сидеров – председател на Атака: „Той да повлече след себе си тези от неговия указател и оттам вече да видим сваляне на имунитети.“

Затова Волен Сидеров иска среща с главния прокурор./БНТ