СДВР. Криминалисти от Първо РУМВР разкриха автора на телефонна измама

На 16 декември непознат мъж се обадил по телефона на 21-годишен столичанин и казал, че брат му е блъснал с колата си дете, което по-късно е починало. Той поискал 20 000 евро, за да бъде избегнато наказателното преследване. В хода на оперативно-издирвателната работа, криминалистите влезли в следите на измамника и задържали 42-годишния В.А., на когото е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Във Второ РУМВР за измама е задържан 34-годишният М.Б. Установено е, че на 30 септември той взел за ползване личния товарен автомобил “Баркас” от столичанин с уговорката да го върне след два дни. До момента на задържането му, обаче той се е укривал и не е върнал автомобила. След подадена от собственика на буса жалба на 2 октомври, измамникът започнал да се укрива и от органите на реда. Преписката е докладвана в СРП. Работата по случая продължава.
Криминалисти от Четвърто РУ на МВР разкриха кражба от жилище в столичния квартал “Стрелбище”. На 21 ноември, след прониксване с подбран или подправен ключ, от дома са откраднати мобилен телефон и цифров фотоапарат. След успешна оперативно-издирвателна работа, крадецът Х.И./21г./ с прякор Хирошимата е установен и задържан. Наложена му е мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.