СДВР задържана е престъпна група, организирала и разпространявала дрога в столични квартали

Последователните полицейски операции са проведени след предварително и внимателно разследване

Организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столичните квартали “Надежда”, “Връбница” и “Свобода”, е разкрита от служители на сектор “Наркотици” при СДВР. Криминалистите разследвали сигнал, подаден в края на октомври, по който било образувано досъдебно производство. Те установили, че групата, ръководена от И.М. /34 г./, известен с прякора Слънцето,  е изградила собствена мрежа от дилъри.  Негови най-доверени хора били Д.Г. /28 г./-Данкера и Е.Х. /24 г./-Льони Милиони.
Попаднали в следите на групата, полицаите планирали и по-нататъшните си действия. На 13 ноември в района на жк «Сердика» те заловили тартора на бандата и 34-годишния Б.М. в момент на покупко продажба на дрога. При вида на служителите на реда клиентът на Слънцето побързал да се отърве от стоката и изхвърлил на земята найлонов плик с буца амфетамин. Последвало претърсване в жилището на И.М., където са намерени и иззети различни количества марихуана и амфетамин, електронна везна и пластмасов бидон с останки от амфетамин по дъното. На двамата била наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.
Три дни по-късно последвала полицейска операция в ж.к. “Надежда” , където служители на столичното Второ РУМВР задържали 22-годишния Р.Ф. с 5 пликчета амфетамин и три мобилни апарата. Криминалистите бързо установили съпричастността на Р.Ф. към  организираната престъпна група.
На 29 ноември последвало претърсване в жилището на 31-годишния А.С. в ж.к. “Надежда”, съгласувано с градска прокуратура. Там полицаите заварили Л.Г. /31 г./, вече осъждан за разпространение на наркотици и 31-годишните Р.С. и В.А. – също дилъри към  бандата.
Поредна полицейска акция била планирана и проведена на 17 и 18 декември, при която в полицейския капан попаднали  Т.Г. /33 г./-Шмеки, в когото открили 15 пликчета марихуана и Д.Г. – Данкера. В жилището му са намерени електронна везна, сим карти и мобилни телефони. Пет дни по-късно криминалистите влезли в следите на Льони Милиони и неговия авер Д.П./26 г./, известен с прякора Пашкула – и двамата от кв. Надежда. При извършените процесуално следствени действия в домовете им са намерени различни количества марихуана.
На Д.Г.-Данкера е наложена постоянна мярка “Задържане под стража”, а  Е.Х. и Д.П. ще останат в ареста за 72 часа.
Работата по установяване и на други лица, съпричастни към дейността на организираната престъпна група продължава.