Световно известния архитект Жан Нувел силно впечатлен от българската концепция за четирите музейни комплекса в София

Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна днес със световноизвестния архитект Жан Нувел. На срещата в Министерството на културата присъстваха и директори на галерии и музеи в София.
Министър Рашидов запозна именития архитект с Концепцията за оформяне на четирите музейни комплекса в столицата, приета от Министерския съвет на 10 февруари 2010 година. „Новите музейни и галерийни пространства, включващи огромна експозиционна площ, ще покажат по съвременен начин таланта на България и изключителното ни наследство, сигурен съм, че това е и пътят за успешното развитие на културния туризъм у нас”, изтъкна министърът на културата.
„За мен срещата с министър Вежди Рашидов е голяма чест, силно съм впечатлен от реалния старт на големия и амбициозен проект за четирите музейни комплекса в София и от залегналата в него стратегия за нов подход, който ще превърне големите изложбени пространства не само в кръстопът на култури, но и в живо място за срещи на хората с изкуството”, сподели Жан Нувел.
Министър Рашидов подари на известния архитект реплика на сребърна фиала с позлата от прочутото Рогозенско съкровище и албуми с изображения на част от най-ценните ни икони.