Световният ден на околната среда – 5 юни, ще бъде отбелязан с празник в Южния парк

Министър Нона Караджова ще направи поздравление по повод 5 юни – Световния ден на околната среда, в 11,00 часа на празник на естрадата в Южния парк в столицата. Тя ще открие събитието заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова.
Министерство на околната среда и водите съвместно със Столична община, четирите организации за оползотворяване на отпадъци от опаковки, които работят на нейна територия – Булекопак, Екобулпак, Екопак и Репак, и Националния ученически екопарламент организират честване на естрадата в Южния парк.
Събитието е на 5 юни 2010 г., събота, от 10,30 до 13,00 часа
Заповядайте да отпразнуваме заедно Световния ден на околната среда!

ПРОГРАМА:

10,30 – 11,00 часа – концерт на детски състави от столични училища и детски градини

11,00 часа – официално откриване на празника и поздравление по повод Световния ден на околната среда от министър Нона Караджова и кмета на София Йорданка Фандъкова

11,15 – 13,00 часа – празнична програма с участието на Лили Вучкова, Ути Бъчваров и Графа. Викторини, подаръци и лакомства за децата.
Това събитие е част от националната информационна кампания на МОСВ по повод Световния ден на околната среда под надслов „Обичам природата – и аз участвам”. Нейната цел е да инициира отговорно поведение на хората срещу замърсяването на природата с отпадъци. Под това мото ще се състоят и разнообразни инициативи в цялата страна. Брошурата за кампанията е подготвена със съдействието на посолството на Великобритания в България и се разпространява от деца и младежи от ученическия екопарламент.