Светкавични действия на столични полицаи по сигнали за взломни кражби

Петима са задържани на място в три софийски квартала; при един от случаите задържаните предложили 2000 лв. подкуп на полицаите

Авторите на три взломни кражби бяха спипани на местопрестъплението от дежурни екипи на столичната полиция през изминалото денонощие.
Около 3 часа през нощта се задействала алармата на супермаркет на ул.”Костенски водопад”. Сигналът, получен в охранителната фирма, бил предаден незабавно в СДВР. След бързите съвместни действия на полицейските автопатрули и охранителите в магазина е задържан 20-годишният Г.Н. Служителите на реда са по петите на съучастника му, който е установен и обявен за издирване. Криминалистите от Четвърто РУМВР изяснили, че двамата, оборудвани с маски, ръкавици и инструменти за взломяване, проникнали в търговския обект и обрали щанд за мобилни телефони и аксесоари. При извършения оглед на място е намерена торба с 25 мобилни телефона и 2 лаптопа. Наблизо е открит и автомобилът, с който се придвижвали.
Вчера към 11 часа на тел.166 е получен сигнал за взломна кражба в жк.”Дружба-1”. Бдителен съсед видял, че непознати разбиват апартамента на комшиите и алармирал полицията. Автопатрул на Осмо РУМВР светкавично се отправил към адреса и след минути арестували тримата взломаджии, които се оказали с богати кримидосиета. В.Г.-Ширката /37г./ е с повече от 25 регистрации за взломни кражби, не е осъждан досега. По отношение на И.Л.-Дебелия /34г./ има документирани над 20 случая на кражби и грабежи, но той също е с чисто съдебно минало. Р.Р. /38г./ е осъждан условно за противозаконно отнемане на МПС, регистриран е за взломни кражби. Като усетили, че става “напечено”, тримата предложили 2000 лева подкуп на полицейските служители да ги пуснат без много шум. “Предложението” е отразено в рапорта на патрула и случаят ще бъде докладван в СГП.
Бързо се отзовал на сигнал от гражданин и екип на Трето РУМВР. Към 17 часа вчера, в жк.”Зона Б-5”, 36-годишният Х.М., регистриран за кражби, разбил паркиран лек автомобил и се опитал да задигне CD-плеър. В този момент полицаите щракнали белезниците около китките му и го отвели в районното управление.
И по трите случая са образувани досъдебни производства. Материалите ще бъдат докладвани днес в Софийска районна прокуратура.