САЩ ще дават 10-годишни визи за българи

САЩ ще издава визи, валидни за 10 години, на всички българи, отговарящи на условията. Това съобщи американският посланик Джеймс Уорлик след среща с премиера Бойко Борисов. Посланик Уорлик изрази подкрепата си за влизането на България в програмата за отмяна на визовия режим.

Ето как отговори българският премиер Бойко Борисов: Мисля, че това е огромна крачка напред. Всеки, който отговаря на критериите, вместо да получава еднократна или едногодишна или две- или петгодишна виза, както беше досега, получава десетгодишна виза. На практика веднъж на десет години отиваш за виза. Това мисля, че е безпроблемно и за бизнеса, и за студените, и за всички, които ще отидат по свои си причини в САЩ. Благодаря на посланика и на американското правителство.

След срещата си с премиера Борисов американският посланик обсъди с главния прокурор Борис Велчев въпроси за сътрудничеството между България и САЩ. Джеймс Уорлик заяви, че българската прокуратура работи с чест и достойнство и чака работата й да бъде увенчана с успех./DarikNews/