Сарко и Карла изрисувани в анимация

sarkoziПрезидентът на Франция Никола Саркози и съпругата му Карла Бруни се появяват в новия сезон на популярния анимационен сериал „Семейство Симпсън“, съобщава френският вестник Figaro.

Епизодични роли в най-дългата анимационна сага в историята на американската телевизия, продължила 23 години, са „играли“ досега доста видни политици като Бил Клинтън и Джордж Буш, звезди като Мел Гибсън, Куентин Тарантино, Бари Уайт и много други. „Сега дойде редът на Сарко и Карла да влязат в престижния списък“, съобщава френското издание, добавяйки, че с подобна чест не са били удостоени бившият президент на страната Жак Ширак и съпругата му Бернадет. 
Президентът и първата дама се появяват на екран в петия епизод на 21-вия сезон на сериал, озаглавен „Дяволът носи Nada“, а премиерата му бе на 15 ноември в САЩ. 
В епизода се разказва за това, как главата на семейство Симпсън – Хоумър, пристига в Париж с приятеля си Карл и среща първата дама на Франция. 
Създаден от аниматора, продуцент и сценарист Мат Грьонинг за американската компания Fox, сериалът неведнъж е печелил престижни награди. Списание Time през 1998 г. нарече Барт Симпсън един от 20-те най-видни деятели на изкуството и развлеченията на XX в. 
През септември тази година авторитетното издание включи Хоумър Симпсън в списъка на 10-те най-видни бащи в историята на телевизията. 
Радослава Григорова

в-к Стандарт