Самоделно взривно устройство е избухнало снощи на улица “Сергей Румянцев” в Плевен

Самоделно взривно устройство е избухнало снощи на улица “Сергей Румянцев” в Плевен. При инцидента няма пострадали и жертви. Взривен е гараж, собственост на 38-годишен плевенчанин. Повредена е вратата на гаража и предната част на паркирания вътре лек автомобил “Ауди”. Специалисти от ДОТИ са извършили огледи на местопрестъплението. Криминалисти от Първо РУ – Плевен и антимафиоти работят по случая.
Полицейско разследване на служители от РУМВР – Долна Митрополия е установило, че четирима мъже на 22, 24, 28 и 32 години от село Биволаре са извършили кражба от нефункциониращ лимонаден цех, намиращ се в селото. Сигнал за кражбата е постъпил в полицията на 17 февруари. Мъжете задигнали винтов компресор – английско производство, три никелови казана, електрически двигател и помпа за вода  „Вида“ 5, ръчна косачка „Бош“ и 20 метра кабели от ел.инсталация.  От мъжете са снети обяснения и част от вещите са предадени за съхранение в полицията. Работата продължава разследващ полицай.
Двама рецидивисти са заловени след поредната им кражба в село Обнова. Криминалисти от РУМВР – Левски установили, че в нощта срещу 24 февруари двама мъже от Горна Оряховица на 23 и 39 години разбили  входната врата на постройка в селото и откраднали 80 метра кабел с различно сечение и медна пръскачка за лозе. От друга къща разбили стъкло на гараж и откраднали три автомобилни гуми, звездогаечен ключ и ръчна помпа. Мъжете се придвижвали с лек автомобил “Опел Вектра”. Те са многократно осъждани за кражби. Първоначално са задържани за 24 часа. След като са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания Районната прокуратура в Левски е удължила мярката им на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.