Салатите от магазина са тъпкани с мазнини

Ако внимавате за качеството на храната си и искате да свалите някой друг килограм за през лятото, твърде вероятно е да изберете салата. Следващият път, обаче, ще се замислите преди да направите този избор. В готовите салати, които се продават в магазина, се съдържат повече мазнини, отколкото в един Биг Мак хамбургер, пише ИДИВИДИ.

Салатите, които са били проучвани в САЩ, съдържали количеството мазнини, нужно за деня. Един Биг Мак и средна порция пържени картофи, които по презумпция се смятат за вредни храни, съдържат 30% по-малко мазнини, в сравнение със салатите.

Най-калоричната съставка на салатите обикновено е майонезата, като към нея могат да се присъединят и различните сосове, които всъщност са най-вредната част от салатата.

Освен всичко друго, купувачите трудно могат да открият информация за това в коя салата има повече мазнини, тъй като на етикетите принципно има данни за калориите, а не за мазнините.

Ето защо потребителите трябва винаги да търсят продукти, на които пише ясно какво е съдържанието на мазнини, захар, сол и други. /Actualno.com