Русия: Експлозия избухна в нощен клуб в Перм най малки 100 загинали

pojarЕксплозия, последвана от пожар, избухна в нощен клуб в руския град Перм. В резултат на пожара загинаха около 100 души, а повече от 130 души пострадаха. Нощният клуб е отбелязвал юбилей и мнозинството от пострадалите са служители на заведението и техни роднини. Говорителят на Следствената комисия към прокуратурата на Русия Владимир Маркин съобщи, че причина за експлозията е нарушаване на правилата за употреба на пиротехнически изделия, а не е терористичен акт. Въпреки това, източник от правоохранителните органи в Пермски край на Русия заяви, че се разследват всички версии за инцидента в Перм, включително и версията за терористичен акт и умишлени действия.
Говорителят на руския президент Дмитрий Медведев, Наталия Тимакова, заяви, че държавния глава е бил незабавно информиран за експлозията и е наредил инцидента да бъде разследван, а на пострадалите хора да бъде оказана помощ.
Руският премиер Владимир Путин нареди да бъде създадена правителствена комисия във връзка с инцидента, начело с ръководителя на министерството на извънредните ситуации Сергей Шойгу. За изясняване на причините за трагедията и организиране на работата по оказване на помощ на пострадалите за Перм ще излетят Шойгу, руският вътрешен министър Рашид Нургалиев и министърът на здравеопазването и социалното развитие Татяна Голикова.
Министърът на обществената сигурност в Пермския край Игор Орлов заяви, че броят на жертвите на трагедията може да се увеличи, тъй като тежко пострадалите умират от раните си в болницата. По неговите думи, по време на взрива, в заведението е имало около 200 души. От мястото на трагедията са били изведени 84 тела. Останалите жертви са починали в болници от тежките си наранявания, уточни Орлов./Агенция Фокус