Румен Гунински е намерен и освободен

Румен Гунински откритМинистерството на вътрешните работи ще положи максимални усилия всички отвличания да бъдат разкрити. Вярвам в професионализма на служителите от МВР. Това каза за Агенция „Фокус“ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По-рано стана ясно, че е освободен студентът Румен Гунински, който бе отвлечен в Студентски град през октомври.
Колегите са на място и работят. За нас е постигната основната цел – да бъде живо и здраво момчето. От тук нататък – да продължим и да документираме всичко, което касае престъпната организация, каза Цветанов.
Румен Гунински е в добро състояние, няма нищо, което застрашава живота му. Естествено психическата травма остава, каза министърът.
Той изрази увереност, че с подкрепата на обществото и държавата дейността на престъпната организация ще бъде прекратена.

22-годишният Румен Гунински, студент в Националната спортна академия (НСА) е отвлечен на 19 октомври 2009 г. малко след 20.00 часа. Отвличането става в района на академията, в близост до Зимния дворец.
Отвлеченият е син на на правешкия бизнесмен Румен Гунински, който е известен с бизнеса си с горива и строителство. В момента Гунински е общински съветник на БСП в Правец.
В нощта на отвличането Румен Гунински-младши разхожда кучето си в компанията на свой приятел. Двете момчета се прибират към дома си в района на Спортната академия, когато от бял микробус с тъмни стъкла слизат няколко души. Те нанасят удари на приятеля на Гунински, а него вкарват в микробуса. Сцената се разиграва пред очевидци, тъй като мястото е едно от най-оживените в Студентски град.
Гунински-старши заявява, че е научил за случилото се от полицията.
По негови думи той няма неуредени финансови задължения към партньори, които да бъдат мотив за отвличането на сина му.
На 27 октомври 2009 г. в анонимен сигнал на телефон 166 е съобщено, че отвлеченият Румен Гунински се намира във вилната зона „Килиите” в покрайнините на столицата. Впоследствие сигналът се оказва фалшив