Ром изнасили девойка в двора на детска градина

19-годишно момиче е брутално изнасилено от 22-годишен ром, съобщиха от ръководството на ОДМВР-Сливен. Инцидентът станал около полунощ на 5 февруари. Девойката преминавала през двора на детска градина в квартал „Стоян Заимов“ в Сливен и отивала при своя приятел. Тогава била нападната от мъжа. „Той запушил устата й, отправил й закани за изнасилване, ударил я в лицето и я довел до безпомощно състояние“, съобщи комисар Чавдар Божурски, директор на сливенската полиция. Мъжът отнел личната чанта и коженото яке на младата жена. На място преровил нещата  и намерил неизползван презерватив. Насилникът свалил дрехите на девойката, принудил я да прави орална любов и я изнасилил.

Жертвата успяла да се измъкне и избягала при приятеля си, с когото се обадили на телефон 112. Полицаите получили пълно описание на извършителя. Същата нощ дежурните екипи правили проверка на такова лице. Мъжът бил задържан в квартал „Надежда“, където живее. Установено е, че е извършил още два грабежа преди около седмица в квартал „Даме Груев“. При единия обект на престъплението била лекарка от Бърза помощ, към която също отправил закани за изнасилване, но тя му дала над 300 лева и той се задоволил само с парите.

При втория случай той също нападнал жена и взел мобилния й телефон. Окръжният прокурор на Сливен Пейчо Хитов заяви, че извършителят е задържан за 72 часа и се очаква да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение по чл. 152 за изнасилване и за грабеж по чл. 198 от Наказателния кодекс. За двете престъпления законът предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. Тепърва ще се изяснява зали е действал предумишлено. 22-годишният ром е баща на четири деца, безработен е./DarikNews/