Ромският лидер, който бе обвинен в изнасилване, ще съди родителите на Стефка

34-годишният Филип Петров, който беше обвинен в изнасилването на 12-годишната Стефка от Шумен ще внесе в съда жалба за набеждаване срещу родителите на детето. По-рано днес пред представители на шуменски медии той представи определението на Окръжна прокуратура, в което е записано, че той не е изнасилил момичето, а извършителят е неизвестен.

На 27 април 2009г. Петров бе арестуван, след което му беше повдигнато обвинението за изнасилване. В следвения арест той остана общо 42 дни. Издаденото от магистратите постановление е от 15 декември миналата година и е влязло в сила на 22 януари 2010г. „Прощавам това, в което ме набедиха тези хора, но не мога да простя заради това, което изстрада семейството ми“ – заяви той. По думите му:”Някои хора са имали интерес да дискредитират името ми сред ромската общност”.

Той припомни, че е баща на четири деца, от около 10 г. работи в неправителствения сектор и се занимава с повишаване нивото на образованието, традициите и културата сред ромската общност. Петров разказа също, че е познавал изнасиленото момиче покрай групата за танци, която ръководи и чийто репетиции са се провеждали в апартамента му. Заяви също, че е бил шокиран от новината за изнасилването и последвалия арест. В момента групата за танци „Евролил пантери” продължава да съществува.

В момента Стефка и родителите й живеят в чужбина./DarikNews/