Риби (19 февруари – 20 март) Хороскоп

Елемент – вода

Характер –  женски, подвижен, воден

Управляваща планета – Нептун

Любима фраза – „Аз вярвам!“

Подходящи камъни – аметист, сапфир, розов кварц, циркон, кехлибар

Щастливи числа –  3, 7, 9, 12
Положителни черти – добри, чувствителни, емоционални, грижливи

Отрицателни черти – нерешителни, подаващи се на манипулиране, непрактични

Рибите влизат във власт от 19 февруари до 20 март. Хората родени под този знак са добри, мили и чувствителни. Те са по-скоро свити, незабележими, не обичат да са в центъра на нещата, да са горе на сцената.

Силно емоционални са, отдават голямо значение на духовното, подвластни са на дълбоки чувства и са много съпричастни към другите хора. Затова те са добри ръководители, тъй като се вслушват в хората и проблемите им.

За Рибите е характерно да са романтици и нежни. Винаги можете да разчитате на тях за услуга или мнение. Но въпреки, че са така открити към хората, те реално са доста самотни и свити.

Представителите на тази зодия най-малко се интересуват от парите. Те не са привърженици много на материалния свят, а по-скоро на духовния. Парите им носят само неприятности. Затова пък Рибите притежават скрити таланти и обичат изкуството. Можете да ги видите да се изявяват чрез танци и писане. Добри сфери за работа са тях са медицината, психологията, с една дума всичко, свързано със служба и опознаване на хората.

Освен положителните черти, Рибите имат и някои отрицателни. Заради силната си чувствителност, неразбраност и странене от хората, доста често те се отдават на различни пороци като алкохол и наркотици. Затова за тях е препоръчително да се отдадат на изкуство, а не на забранени вещества или такива, които им вредят.

От здравословна гледна точка, проблемни при тях са стъпалата и душата. Трябва да са внимателни към краката си и да не се поддават на нервни изблици и депресии.