РЗС организира национален протест на 10 март в София

Ще проведем митинг на 10 март в София под надслов „Нова Конституция, нова държава“. Това обяви в предаването „Сеизмограф“ на Би Ти Ви лидерът на РЗС Яне Янев. Той е уверен, че ще има много хора на митинга, тъй като от партията срещнали подкрепата на обществеността по време на обиколките из страната. Протестът няма да бъде объркан от новите законови ограничения за провеждането на такива мероприятия пред ключови държавни институции.

„Системата на държавно управление е тотално сбъркана. Каквото и да прави цар или генерал – нищо добре не се случва. Всеки ден сме при гражданите и виждаме какво говорят“, коментира Янев.
„Нашият народ е разбрал, че държавата ни прилича на стара социалистическа панелка на 65 години. Сега управител стана пазачът. Този стар социалистически блок не е годен да функционира и трябва да се разруши. Трябва да се свика ново Велико Народно събрание и да се приеме нова Конституция“, допълни Янев.
Според него – виждаме симптоми на установяване на едноличен режим и милиционерски ботуш, което е опасен подход за държава член на Европейския съюз. За да илюстрира тезата си Янев посочи вчерашното посещение на премиера Борисов при протестиращите гръцки фермери.
/КРОСС/