Рецидивист от Самоков бе задържан след бързата акция на полицаи от местното управление

Рецидивист от Самоков бе задържан след бързата акция на полицаи от местното управление. В.В. /38г./ е спипан в момент на кражба на СД от кола, паркирана в гараж на ул. “Леон Крудов” в града. Късно снощи собственикът чул шум от гаража и сигнализирал в полицията. Пристигнал автопатрул, който заварил в колата “Рено Меган” стария познайник на полицията В.В. Крадецът вече успял да демонтира СД-то. При обиска у него са открити пет гаечни ключа и две отвертки. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Извършен е оглед и е установено, че извършителят проникнал в гаража като взломил входната врата. В.В. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Рецидивистът е известен за кражби на части и вещи от МПС, многократно е задържан в поделенията на МВР, осъждан. За случая е уведомена местната Районна прокуратура. Предстои образуването на бързо полицейско производство.
С полицейска мярка за 24 часа в РУ-Самоков е задържан 21-годишния Ч.Г.  от с.Бели Искър, нанесъл побой на непълнолетно момче в петък късно вечерта. На следващия ден бащата на потърпевшия сигнализирал в полицията, че синът му е с избити зъби от побой предната вечер към 23 часа пред местно кафене. Полицаи установили и задържали побойника – Ч.Г. , неизвестен до момента на органите на реда. По случая се води бързо полицейско производство.
24-годишен хулиган е задържан  в РУ-Самоков след инцидент пред местна дискотека в събота през нощта. За случая сигнализирала 34-годишна жена, която живее наблизо. Пристигналите на местопроизшествието полицаи установили участниците в свадата, прераснала в сбиване. Младежите се скарали заради девойка. При побоя пострадал 35-годишният С.Г., който е транспортиран в спешния медицински център със съмнение за травма на главата. Авторът на деянието – Р.Р.  /24г./ е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство по чл. 325 от НК.