Рекордно количество кокаин е задържано на летището във Виена

Австрийската полиция обяви, че е заловила 206 кг кокаин на летището във Виена. Това е най-голямото количество заловени наркотици в историята на полицията в Австрия, предаде Франс прес.

Наркотикът с пазарна стойност 40 милиона евро бил разпределен в седем спортни сака в товарния отдел на летището. Операцията по залавянето му е извършена преди три седмици, съобщи началникът на полицията на провинция Долна Австрия Франц Пухер, цитиран от БТА.

Благодарение на международен обмен на информация австрийските полицаи били известени за пристигането на голямо количество дрога от Южна Америка. След като се уверили, че саковете наистина съдържат наркотици, те изчакали хората, които ще ги вземат. Така вчера са били задържани шестима души, всичките чуждестранни граждани на възраст между 30 и 60 години.

Шефът на летищната полиция Вернер Швайгхофер заяви, че властите били изненадани от голямото количество наркотици, които са заловени в тази една-единствена операция. Обикновено залавяните на летището наркотици не надхвърлят 80 кг годишно, уточни той./DarikNews/