Рашидов: За културата криза няма, тя се развива по време на криза

Положителните политически знаци, дадени от турската страна по време на моето посещение, са протегната ръка за нещо по-ползотворно нататък. Време е да започнем да правим положителни неща, които са полезни и за двете страни. За културата криза няма, тя се развива по време на криза. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов в Интервю за Информационна агенция КРОСС след посещението си в Турция по повод инициативата „Истанбул – Европейска столица на културата 2010”.
Той сподели емоциите си от тържествата: „На всички площади имаше концерти в центъра на Истанбул, откриваха се изложби, театрите работеха, кината работеха. Изобщо едно приповдигнато настроение и разбира се е прекрасно, че това може да се случи само когато става въпрос за култура”.
Той и турският му колега са обсъдили възможностите за засилване на културния обмен между двете страни. „В малкото време, с което разполагахме се уговорихме да направим една друга неформална среща. Разбрахме се, че още тази година ще обсъдим какъв тип прояви можем да организираме по линия на културния обмен”, каза министър Рашидов./КРОСС/