Рак (22 юни – 22 юли) Хороскоп

Елемент – вода

Характер –  кардинален, воден, женски

Управляваща планета – Луна

Любима фраза – „Аз чувствам!“

Подходящи камъни – селенит, изумруд, лунен камък, перла

Щастливи числа –   2, 4, 5, 8  
Положителни черти – грижливи, верни, отговорни, любезни

Отрицателни черти – затворени, раздразнителни, злопаметни, стиснати

 

Ревниви, обичащи внимание, Раците са доста трудни характери. Те са родени между 22 юни и 22 юли и ги управлява Луната. Също като нея са малко загадъчни и срамежливи, не винаги показват чувствата си, макар пък чувствата им да са доста силни. Ако искат да ви кажат нещо, то ще е доста потайно и трябва да се ориентирате сами какво точно означават думите им. Обичат измислените светове и са големи мечтатели. Доста често си измислят истории и се оплитат в тях.

 

Обичат похвалите и лесно можете да ги спечелите, ако им кажете добра дума, за съжаление те се разтапят, дори когато похвалата е измислена. Силно са зависими от мнението на другите и много искат да ги одобрят и да им се харесат. Понякога са настойчиви в това си желание и чак предизвикват отрицателни чувства.

 

Можете да разчитате на тях за съвет или препоръка, честни и открити са и няма да ви излъжат. Ако им обещаете нещо, добре е да го изпълните, защото те разчитат на това и докрай преследват обещаното. Но са и леко потайни и ако не искат да направят нещо, ще въртят и увъртат, но няма да го направят. В такива случай е по-добре да не ги притискате, а да намерите друг начин да постигнете каквото искате. Или пък да се откажете.

Не ги лъжете. Надушват лъжата от километри и гледат да я изкоренят. Ако ги предадете, ще ви отвърнат силно и твърдо. Ревниви са и трудно прощават. Но никога не забравят и винаги ще имат едно наум, ако за в бъдеще продължат да общуват с вас.

Ако се отнасяте добре с Рака, той ще ви бъде верен и предан приятел и партньор. Можете да разчитате на него във всяка ситуация, само му бъдете предани.

Проблеми имат с обмяната на веществата. Много често боледуват от болести на хранителната система – гастрит, нервен стомах, язва, колит. По принцип здравето им е доста крехко, имунната им система е слаба и са податливи на болести. Трябва да се пазят повече, много движение и течности. Трябва и да почиват достатъчно, за да може организмът им да се възстанови по време на съня.