Ракия или тото? Изберете сами

totoКое да поскъпне: ракията или тотото? Това е хамлетовият въпрос пред политиците, на който трябва да отговорят с новия бюджет. За да се съберат достатъчно пари в хазната, трябва или да се вдигне данъкът на хазарта, или акцизът на ракията. Понеже депутатите изпаднаха в колебание, лично премиерът се намеси с молба да не пипат ракийката.
За огнената вода българинът не жали дори скъпия ток. Паруш Парушев от с. Зимница, Ямболско, даже решил да се пази с електричество от крадци, след като го обирали 20 пъти за последните 10 години. Капката, която преляла чашата, били  250 литра ракия, които му задигнали в понеделник вечерта, докато бил на гости.
Добре ще е човекът да се посъветва преди това с адвокат, да не би някой ударен от ток крадец после да го прати в затвора. Както се случи с иконописеца Йордан Опиц. Съдът може да е либерален към обирджиите, но е безмилостен към прибягващите към въоръжена самоотбрана.
Още по-добре ще е Парушев да побърза да иде при адвоката преди Нова година, защото после услугите му ще поскъпнат. Нали обложиха защитата с ДДС, та добри математици сред депутатите установиха, че адвокатските тарифи ще нараснат с 40 процента.
Чудна работа – всеки знае, че ДДС е 20 на сто. Откъде идват другите 20? Отговорът е, че счетоводството било по-сложно, та на адвокатите ще им плащаме и за счетоводителите. А те явно ползват най-скъпите възможни, щом им вземат за водене на сметките 20 на сто от прихода.
Вече е съвсем сигурно, че вирусът на свинския грип е пратен от Сатаната, за да наруши коледните пости. Диетолозите съобщиха, че да откажеш месото по време на грип били опасно.
Хубавото е, че другата неделя, на Никулден, ще можем да хапнем не каква да е риба, а черноморска акула. Ситните хищници излязоха на плиткото от Шабла до Констанца и рибарите ги хващали с голи ръце. При тези ниски производствени разходи изчислих, че кило акула би трябвало да поевтинее с 31,7 процента.
Другата добра новина е, че ще опростяват правописа, за да влезе в крак с епохата на чата и фейсбук. Така броят на слабограмотните силно ще намалее.

в-к Стандарт