Районен инспектор на Пето РУМВР-Варна е задържан като участник в организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици

Във Варна се провежда и втора операция, тя е по линия на противодействието на престъпления срещу банковата система; задържани са и двама вломаджии, атакували 8 жилища

Вчера на територията на Варна е стартирала специализирана операция на служители на дирекция “Вътрешна сигурност”. Тя е насочена към разкриване на престъпна група, занимавала се с наркоразпространение. В хода на акцията е задържан районен инспектор Н.Й.- служител във варненското Пето РУМВР.  Заедно с него са задържани още четирима, а при извършените процесуално-следствени действия са открити и иззети около 300 грама марихуана и близо 70 таблетки амфетамин.
Н.Й. е работил в поделението на “Жандармерия” в Разград, а в края на миналата година след спечелен конкурс и 9-месечно обучение, бил преназначен в областната дирекция.

Паралелно с тази операция, служители на ОДМВР-Варна провеждат и втора – по линия на противодействието на престъпленията срещу банковата система. До момента са задържани шестима, извършват се обиски и претърсвания на адреси във Варна. Процесуално-следствени действия се провеждат и в Търговище, Русе и Сливен. Днешната операция е продължение на вече проведените две реализации срещу организирани престъпни групи за изработка на скиминг-устройства и източване на банкови сметки през банкомати.

Трета полицейска акция в морската столица е предприета днес преди обед. Към 11,30 часа в момент на кражба от жилище на ул. “Феникс Каниц” във Варна са задържани М.Й. /40 г./ и А.С. /40 г./ , и двамата осъждани, като единият и в момента изтърпява присъда – пробация за друга кражба. У тях са открити инструменти за взлом и вещи – предмет на кражбата – дебитни карти, лични документи и 200 лв. Образувано е досъдебно производство за последното престъпление, което е извършено в условията на опасен рецидив.
До момента са установени 8 кражби от домове на територията на Първо, Второ и Трето РУ – Варна, извършени по характерния за двамата начин. Тандемът наблюдавал набелязаното жилище няколко часа. След като се уверявали, че вътре няма никой, взломявали патрона на входната врата и извършвали кражби.
Работата по задържаните организирани престъпни групи продължава съвместно с Окръжна прокуратура – Варна.