Разкрито убийство във Варна

В деня на заключението за насилствената смърт, полицаите задържали двамата съпричастни, на които днес вече е повдигнато обвинение

Сигнал за смъртта на пациент с неустановена самоличност е получен  в полицията от  Спешния център към варненската болница на 29 декември следобед, към 15.45 часа. Полицейски екип предприел необходимите действия за изясняване на случая и бързо е установено, че починалият е 40-годишен от Кубрат. Изяснено е, че по-рано същия ден, към 14.15 часа, той бил прибран от спешен медицински екип от кръстовището на улиците Ал.Дякович” и “Цариброд”, където е намерен неконтактен.  След прегледа на място, безпомощният мъж е откаран в болницата, където по-късно е починал. Заключението на съдебните медици от вчера е, че смъртта му е настъпила от кръвоизлив в главата, като са констатирани и многобройни други следи от защита и контузни рани, нанесени в продължение на 24 часа.
Междувременно дежурна оперативна група направила оглед на мястото, където е открит и околния район. Установен е човекът, подал сигнала към “Бърза помощ”, събрани са показанията на други двама, които били на мястото преди идването на лекарския екип, общо четирима са отведени в Първо РУМВР-Варна за изясняване на случая. Един от тях е дал показания пред съдия. По случая е образувано дознание и е уведомена прокуратурата. Органите на реда направили и щателен оглед на изоставена сграда на ул.”Вардар”, откъдето са иззети и веществени доказателства. В хода на работата по случая разследващите установили съпричастността към случая на двама от задържаните, като по-късно единият направил пълни самопризнания и описал точно къде и кога са нанесли побоя на 40-годишния. Г.Д./ 45г./ от варна и И.Н./45г./ от варненско село са задържани и днес им е повдигнато обвинение  по чл.116 вр. с чл.115, вр. с чл.20 от НК. За  тях се знае, че и двамата, както и пребитият до смърт са водели скитнически начин на живот. Предстои да бъде внесено искане за задържането им под стража.