Разглеждат в НС случая с насилвания Александър

Христина – майката на сексуално насилваното дете от Сандански, се видя за първи път днес с настанения на 15 февруари за лечение в „Пирогов“ 2-годишен Александър.

Малкият й син в момента лежи в детското хирургично отделение в института за спешна медицинска помощ.

„Сашко изглежда добре. Като видя майка си, той се вкопчи в нея и започна плаче с глас“, разказа за Дарик приятелят на семейството от Сандански Димитър.

Христина е посетила момченцето заедно със зълва си Дасислава и с депутата, председател на комисията по образованието, науката и въпросите на децата Огнян Стоичков. По-рано през деня лично Стоичков обяви в предаването „Пропаганда“ по Дарик, че случаят с насилвания Александър ще бъде дебатиран в Народното събрание в сряда.

Междувременно в Сандански започна подписка в защита на арестувания и обвинен за извършени хомосексуални действия баща на момченцето Костадин Тасев. Все още не е изготвена ДНК-експертизата, разпоредена от прокуратурата по делото.

Говорителят на държавното обвинение Весела Стоилова с категоричност заяви, че не е открита семенна течност от Тасев в тялото на родния му син. За изготвянето на специализираното изследване разследващите били взели материал от други открити веществени доказателства, поясни благоевградският прокурор Весела Стоилова.

Уличеният в тежкото престъпление баща Костадин Тасев ще обжалва определението за „задържане под стража“, постановено от магистрата в Сандански Николинка Бузова, пред Окръжния съд в Благоевград на 25 февруари./DarikNews/