Разбиха наркоплантация в Евскиноград

40 килограма суха марихуана на стойност 1,2 милиона лева е открита в наркоплантация, разбита късно снощи от варненската полиция. Около 400 саксии марихуана са открити в триетажна вила в местността Евскиноград край Варна. На друг адрес са открити около 200 растения от забраненото растение.

В акцията, преминала под надзора на Окръжна прокуратура, са се включили и екипи на Главна дирекция ‘Борба с организираната престъпност’, съобщи шефът на варненската дирекция на МВР комисар Димитър Димитров.

Не е ясно от колко време е функционирала плантацията. Вилата в Евскиноград е била ползвана под наем.

При акцията са задържани двама варненци. 37-годишният П.Ц.П. е с чисто криминално минало. 31-годишният Р.А.Д. е криминално регистриран, но за друг вид c, разкри комисар Димитров.

На този етап не е открита връзка с подобен случай от миналото лято. Тогава в аксаковското село Осеново бе разбита нарколаборатория със 110 саксии с марихуана и около 30 килограма изсушена тревиста маса. Задържани бяха и трима чужди граждани.

Разбитата снощи плантация е била на по-високо ниво, коментира шефът на варненската полиция.

По случая е образувано досъдебно производство. Повдигнатите обвинения ще бъдат прецизирани след като бъде готова експертната справка, съобщи прокурор Николета Арнаудова./DarikNews/