Разбиха канал за трафик на наркотици от България за Испания

Полицията разби мащабен канал за трафик на наркотици от България за Испания. Задържан е организаторът на канала Огнян Атанасов от Благоевград. Той има да излежава 14-годишна присъда в Гърция за трафик на наркотици, но сключил споразумение в България със съда, след което е осъден на 3 години затвор и 200 лева глоба.

Заловеният трафикант на дрога е разпределял влизащия в страната кокаин и хероин между родния пазар на дрога, а част от наркотиците е била изпращана в Испания.

При операцията на полицията са били задържани общо петима души. Родните полицаи са подали сигнал до испанската полиция за това, че там има българи, които също са част от този канал за дрога. При друга операция на МВР във Варна пък е била разбита лаборатория за наркотици. Там на два адреса са открити десетки саксии с марихуана.

По повод на твърдението, че в България се намирали хора с отложени за изпълнение присъди като Огнян Атанасов и заловения във Варна чеченец Яхия Хашиев, вътрешният министър съобщи, че страната ни трудно ще оправдае доверието на европейските си партньори./DarikNews/