Разбиха група, пласирала амфетамини в Плевен

Специализирана в разпространението наамфетамини група от трима мъже е задържана от плевенски криминалисти. Те са наблюдавани от полицията от няколко месеца, а за документирането на престъпленията им са използвани и специални разузнавателни средства.

Всички в групата имат предишни криминални прояви и са осъждани за разпространение на дрога, уточни наблюдаващият делото прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен Иво Йолов. Това са едни от основните пласьори на синтетични наркотици в Плевен, уточни още той.

Те са задържани в автомобил вчера, иззети са близо половин килограм амфетамин за около 5 хиляди лева, малки количества марихуана и хероин, както и патрони. Мъжете са задържани за 24 часа, но са с висока обществена опасност, затова Окръжна прокуратура-Плевен ще изготви и внесе искане до Окръжен съд за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. По думите на прокурор Йолов, дрогата идва от Варна или Бургас, на местна почва тримата мъже са изградили стройна система, по която разпространяват наркотика.

Предстои уточняване на ролята на всеки от тях в групата./DarikNews/