„РадиоК2“ ще остане в ефира

„РадиоК2″ ще остане в ефира. На 22 февруари 2010 година Върховният Административен Съд се произнесе „РадиоК2″ да остане в ефира, се казва в отворено писмо на медията.

Петима върховни съдии,начело с Председателя на Върховният Административен Съд г-н Константин Пенчев доказаха, че имат твърда воля в България да се установи законност. Достойна е позицията на съда в подкрепа на свободното слово, плурализма, чистота на медиите, които работят в името на гражданското общество. Върховният административен съд се произнесе с безпрецедентно европейско решение, с което защити правата на обществено-политическото „Радио К2″. Трябва да подчертаем , че „Радио К2″ се бори за обща кауза – решението на съда отваря нова страница за хиляди хора, чиито права до момента са били погазвани и слага край на осъдителните присъди срещу България от Страсбургския съд по защита правата на човека, се казва още в отвореното писмо на „РадиоК2“.

„Произнасянето на Върховния Административен Съд ни дава увереност ,ние, от „Радио К2“ – радиото, по което говорите вие – да продължим да работим за реалното установяване на законност в България.

„Радио К2“ призовава регулаторните органи Съвета за Електронни Медии и Комисията за Регулиране на Съобщенията да последват примера на ВАС и също да тръгнат по пътя на законността.

След безпрецедентното произнасяне на ВАС СЕМ и КРС би следвало незабавно да отменят своите порочните си решения за прехвърлянето на лицензиите на К2 на некомпетентната да създава радиопрограми фирма за недвижими имоти „Гео адвайзърс“, която е и осъдена за излъчване на цинизми и вулгаризми в ефира.

Ако СЕМ и КРС наистина са независими от нищо, както пише в закона, трябва да го докажат, като предпазят ефира на България от „Вулгарните“, коментират от медията в отвореното писмо./КРОСС/