Пътищата са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, информират от СБА.

Пътните настилки в равнинната част на страната са мокри, а по високите места заснежени и заледени. Пътищата се почистват и опесъчават. Заледени участъци има в района на Лом и област Плевен.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Карнобат; до 100 метра в района наГоце Делчев и до 150 метра в района на Тополовград, Айтос и Средец.

Затворени са проходите Троян – КърнареЕтрополе – ЗлатицаВърбишкиКотленски,Арабаконак. Затворен е и проходът Твърдица – Елена, като движението се извършва през прохода „Вратник“. Опасност от падащи камъни и свлачища има в прохода Троян – Кърнаре, по пътя СофияСамоковБотевград – МездраКричим – ДевинАсеновград – Смолян, района на Мечи дол , Козница, Кресненското и Искърско дефиле.

Поради ремонт е затворен пътен участък на АМ „Марица“ от Харманли до Свиленград. Движението в посока от Свиленград към Харманли по магистралата е без ограничения. Ежедневно за времето от 05.30 до 08.50 часа и от 16.30 до 20.50 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през квартал „Владая“./DARIK news/