Първият туристически лайнер за сезона пристига в Несебър

Туристическият лайнер „Адриана 3″ ще открие круизния морски сезон в Несебър тази година. Корабът плава под флага на тихоокеанската островна държава Вануату и ще акостира на кея в Несебър от 7.00 до 12.00 часа на 16 април /петък/. Идва с 226 туристи на борда – предимно французи, а също белгийци, немци, австрийци, испанци и американци, които ще посетят Стария Несебър. Любопитен факт е, че в състава на екипажа на туристическия лайнер участват 23-ма български моряци и специалисти. Несебър е единствената спирка на кораба в България. Той идва от порт Мудания на Мраморно море и от Несебър ще продължи за Одеса.
За обслужване на туристическите лайнери Митница Бургас поддържа сезонен митнически пункт в Пристанище Несебър. Там по график се изпращат командировани митнически екипи от Митница Бургас за своевременен бърз и ефективен митнически контрол при пристигането и отплаването на всеки круизен кораб. За целта митническият пункт на Морска гара Несебър е оборудван и функционира според европейските митнически изисквания.
45 туристически лайнера се очаква да акостират в порт Несебър от април до ноември тази година, според предварителния график на митницата за новия туристически сезон.