Първанов изпрати съболезнователна телеграма до маршала на Сейма на Република Полша

Президентът Георги Първанов изпрати съболезнователна телеграма до маршала на Сейма на Република Полша Бронислав Коморовски по повод самолетната катастрофа край Смоленск, в която трагично загинаха президентът на Република Полша Лех Качински, неговата съпруга и други полски държавни и обществени дейци.

Богатата политическа биография и дейност на президента Качински като един от видните борци за свободна и демократична Полша ще оставят трайна следа в най-новата история на Вашата страна и на Европа. Той ще бъде запомнен като държавен глава, последователно и неотклонно отстояващ националните интереси на съвременна Полша и нейния народ, заявява в телеграмата си българският президент.

Искам да изкажа моите и на целия български народ най-искрени съболезнования на Вас, на всички поляци и на близките на загиналите в този трагичен инцидент. Убеден съм, че полската и европейската общественост няма да забравят значимото дело на Лех Качински, се казва още в съболезнованието на българския държавен глава.