Прочистване на организма през август

Август безспорно е най-щедрият откъм плодове и зеленчуци месец в годината. Тяхното разнообразие е идеална предпоставка за здравословно хранене. Именно тогава е и най-подходящият момент за прочистване на черния дроб, бъбреците, съдовете и целия стомашно-чревен тракт.

Ако нямате здравословни проблеми, без проблем можете да включите поне един от изброените продукти. Така ще помогнете на организма си да се освободи по-лесно от токсините и шлаката.
Ябълки

Ябълковата и винената киселина, съдържащи се в този плод, способстват за ускоряване на храносмилането и за извеждане от тялото на продуктите на разпада.

Минералните вещества (калций, фосфор, магнезий, калий), ферментите (танин и пектин) и витамините С и А предпазват организма от загубата на микроелементи, която неизбежно съпътства прочистването на организма.

Можете да изяждате по 2-3 ябълки всеки ден или да си правите всяка седмица 1-2 разтоварващи дни.

Ориз
Тази толкова отдавна позната на човечеството култура се справя чудесно с всякакъв вид течна шлака. Кафявият ориз е по-полезен за здравето, тъй като съдържа витамини от група В. Не трябва да пренебрегваме и добре познатия ни бял ориз, който, съчетан със сушени плодове, осигурява нормалната работа на червата.

За да постигнете този положителен ефект ограничете силно употребата на сол, всякакъв вид сос или масло.

Можете да си направите двуседмично прочистване: две супени лъжици ориз се накисват за 4 дни (всеки ден оризът задължително се изплаква), а на петия ден се изяждат за закуска. След това (през следващите 2-3 часа) трябва да се въздържате от храна и течности.

Диня

Монодиетата с диня не само промива бъбреците и червата, но и способства за бързото отслабване – до 7 кг за една седмица (при условие че не ядете и не пиете нищо друго освен диня).

Динята може да се съчетава само с много малко количество черен хляб.

По-щадящият вариант за прочистване е в продължение на 2-3 седмици динята да бъде ваш постоянен десерт.

Четете още във Fashion.bg