Протестно шествие в памет на загинал при катастрофа младеж

Протестно шествие под надслов „Цени живота, убий скоростта!“ организират днес приятели на трагично загиналия при катастрофа на булевард „Могильов“ в Габрово Ивилин Кочев. Идеята се заражда спонтанно сред доброволците на ИМКА Габрово, какъвто е бил и Иво. 19-годишният студент почина на място на 31 януари, пометен от лек автомобил, докато си вървял по тротоара на път към приятелката си.

Доброволците от ИМКА предлагат конкретни мерки за обезопасяване на мястото, където загина младежът, тъй като участъкът е известен като „отсечката на смъртта“ заради тежки произшествия, ставащи там. Младите хора настояват за ограничаване на скоростта на 40 км в час, поставяне на мантинели, постоянно полицейско присъствие и санкции за всички нарушители.

Шествието ще тръгне около 12.30 часа от мястото на катастрофата на бул.“Могильов“, до ресторант „Мадлен“ и ще продължи до Гробищния парк.

В протеста ще се включат приятели и роднини, близки, съученици и състуденти на Иво, както и близо 80 таксиметрови автомобила.

Младежите от ИМКА са събрали 350 лева по изпращането на своя приятел, които предадоха на баща му, а общината опрости гробищните такси по неговото погребение./DarikNews/