Простреляха майка и дете във Варна

policia2-1 (4)35-годишна жена и 11-годишният й син са били простреляни във варненския квартал Виница. Сигнал за случилото се е подаден около 16.25 часа, съобщи за Дарик д-р Мая Рашева, директор на ЦМСП във Варна. Екип на Спешна помощ е изпратен до хотел „Казабланка“ в квартала. Жената и момчето са били в автомобила си – „Порше Кайен“, който в този момент е бил в района на хотел „Казабланка“ по пътя за квартал „Виница“.

Пострадалите са откарани незабавно в МБАЛ „Св. Анна“. Състоянието и на майката, и на сина й е стабилно, съобщи доц. Лидия Петкова, директор на здравното заведение.

Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, а 11-годишният й син е ранен в бедрото и глутеуса. Доц. Петкова уточни, че все още не може да се каже дали съществува реална опасност за живота им.

Дарик научи, че пострадалите са съпругата и синът на известния на полицията Ивайло Паунов-Джованито. Името на криминално проявения мъж се свързва с множество автокражби в Испания.

Според справка на Варненска окръжна прокуратура Паунов е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. На следващата година по негово искане Варненският районен съд сменил фамилията от Иванов на Паунов. Той е известен и с това, че на два пъти е сменял имената си. Заради това, че е сменял имената си, той е наричан Джованито-Стоте имена.

В края на 2004 г. той се върна във Варна.

В началото на 2005 г. килър го простреля в собственото му заведение „Сохо“ в центъра на града. Заедно с него бе ранена и бившата манекенка – мис Варна за 2003 г. Михаела Мирчева. След като бе изписан от болница, той изчезна. Близки до неговите среди тогава твърдяха, че се е върнал в Испания.

Запознати припомнят, че Джованито оцеля и в бомбен атентат, когато взрив избухна под „Мерцедес“-а му, паркиран в подземния паркинг на хотел „Черно море“.

40-годишният Ивайло Паунов бе обвинен миналата година в данъчни престъпления. През февруари 2008 г. той бе пуснат под парична гаранция в размер на 1000 лв. с решение на Варненския окръжен съд. Това се случи, след като Джованито изплати 9000 лева от общо дължими 19 000 лева./Darik News/