Прокуратурата повдигна обвинение срещу Златко Баретата

zlatko_baretataПрокуратурата повдигна обвинение на Златомир Иванов – Баретата за ръководство на организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотици. Освен него са привлечени като обвиняеми още 15 души от групата, които са издирени до момента.

От групата са обвинени Евгени Евтимов, Георги Йорданов, Мартин Димитров, Валентин Луков, Коста Трифонов, Борислав Секулов, Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески, Васил Колев, Юлиян Зашев, Даниел Кръстев, Стоян Дичев. Липсва Антон Савов – Тони Мамата, дясна ръка на Златко Баретата. Дейността на някои от членовете на организираната престъпна група не е била пряко свързана с разпространението на дрога, а с освобождаване на пазари, събиране и отчитане на приходите от престъпната дейност, съобщава прокуратурата.

Коста Трифонов и Борислав Секулов са обвинени и за нанесена лека телесна повреда. Златко Баретата е обвинен като подбудител, а Мартин Димитров като помагач и за предумишленото убийство на Румен Стефанов, извършено по начин, опасен за живота на мнозина (чрез употреба на огнестрелно оръжие на обществено място, където са се намирали множество хора).

Делото е приключено и материалите се предявяват на 16-те обвиняеми и техните адвокати, както и на пострадалите, след което делото ще бъде внесено в съда. Материалите за неустановените и неиздирени до момента лица, съучастници в престъпленията на групата, ще бъдат отделени в друго наказателно производство, за да не се забавя делото.

Адвокатът на Златомир Иванов Лъчезар Таков каза пред Дарик, че останалите близо 20 лица, привлечени като обвиняеми, са непознати за подзащитния му. Според Таков това  е един механичен сбор от имена, който няма нищо общо с доказателствата по делото./Darik News/