Проверявана фирма опита да подмени 6244 бутилки с нередовни бандероли

6244 бутилки алкохол с неистински бандероли установиха митнически служители от митническа мобилна група и Митница Свищов в склад за търговия на едно в град Луковит. При проверка в същия склад в края на миналата седмица митническа мобилна група открива 1210 бутилки високоградусов алкохол, облепени с бандерол с изтекъл срок на валидност. В тази връзка по нареждане на директора на Агенция „Митници“ бе назначена пълна ревизия на склада за търговия на едро с алкохол и тютюневи изделия. След приключване на проверката митническите служители установяват 6244 бутилки алкохол с неистински бандерол. Поради късния час бутилките са отделени за съхранение в складово помещение, предоставено от собственика на фирмата. Складовото помещение е запечатано, а полицейски служители от РПУ – Луковит поемат охраната на склада до извозването на задържания алкохол в склад на митниците.
По-късно през нощта складът е разбит и отворен, като целта е да бъдат подменени бутилките с неистински бандерол с редовни бутилки. Благодарение на полицейските служители от Луковит опитът е осуетен. По случая е заведено дознание. Петима служители на проверяваната фирма заедно с управителя ще бъдат подведени под отговорност.
Бутилките са от различни литражи и с търговски марки на „Пещера“, „Търговище“ и „Сис Индъстрийз“ -Карнобат. Пазарната цена на задържаното количество алкохол е близо 30 000 лева.
Както в петък ви съобщихме, при акция на територията на Луковит бяха проверени няколко обекта, включително нелегален казан и частни лица. Бяха задържани 3000 литра ракия, 1210 бутилки алкохол с изтекъл бандерол, цигари „duty free“ и тютюн без документи за платен акциз.