При съвместна акция на служители от сектор “Криминална полиция” са открити и иззети метални релси и мишенна количка, обект на кражба

При съвместна акция на служители от сектор “Криминална полиция”, техни колеги от “Военна полиция” и РУ-Сливница  са открити и иззети метални релси и мишенна количка, обект на кражба от военен полигон над с.Алдомировци. Установени са и авторите на престъплението – баща и син от Драгоман. Вчера полицаите претърсили двора на фирма за изкупуване на метали в селото. В хале проверяващите се натъкнали на камион “МАН”, натоварен с голям брой метални релси, нарязани на парчета от по три метра и мишенна количка. Возилото било собственост на  фирмата на С.Г./26г./ и баща му С.Г. /56г./.  Стойността на откраднатото се изяснява. По случая се води досъдебно производство.
Двама стари познайници на полицията са заловени след бързата реакция на служители от РУ-Костинброд. След преследване по черен път, полицаите спрели  камион, натоварен с демонтиран и нарязан огромен ж.п. кантар на стойност около 12 хил. лв, собственост на фуражен завод. Снощи около 19.30 часа пазачът на завода, който е в индустриалната зона на Костинброд, чул подозрителен шум и сигнализирал в полицията. Незабавно на сигнала реагирали два автопатрула. След преследване по път в посока с. Волуяк, униформените спрели т.а. “ИФА”. В камиона се возели двамата стари познайници на полицията – В.И. /35г./ от същото село и В.М. /49г./ от София. В товарния автомобил било натоварено плътно желязо с “т”- образни и “п”-образни профили, демонтирани от ж.п. кантара на завода. Извършен е оглед от дежурна оперативна група при РУ-Костинброд. Двамата мъже били задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство. В.И. и В.М. са криминално проявени, известни за кражби, а В.И. и за противозаконно отнемане на МПС.