При спецоперация са задържани над 60 000 бутилки с фалшиви бандероли

Вакцията са участвали служители на ГДБОП, ГД”Досъдебно производство”, СДВР и ОДМВР- Търговище, митнически мобилни групи и експерти на Агенция”Митници“

Спецоперация за фалшив алкохол се провежда на територията на столицата и страната. В акцията участват служители на ГД “Борба с организираната престъпност”, ГД”Досъдебно производство”, СДВР и ОДМВР- Търговище, митнически мобилни групи и експерти на Агенция ”Митници”.
В хода на операцията са извършени масирани проверки в складови помещения и производствени бази на юридически лица, извършващи дейности с акцизни стоки – високо алкохолни напитки.
Проверени са 10 адреса на територията на София и страната. Установени са над 60 000 бутилки от различен грамаж с високо алкохолни напитки. В хода на проверката е установено, че алкохолът е производство на големи български фирми, регистрирани като легални производители и търговци. Според огледа на бандеролите на бутилките и извършения сравнителен анализ с предварително доставени образци, бандеролите са фалшиви.
Установено е, че в три от случаите се касае за една и съща фирма, ползваща три различни складови бази на територията на София.
Констатираните нарушения и проверените количества се описват и протоколират. Предприети са процесуално – следствени действия. Материалите са докладвани на Софийска градска прокуратура.
Установените количества са иззети. Продължават проверките по установяване на цялото количество спиртни напитки.