При претърсване на жилище на криминално проявен в Ботевград полицейски служители иззеха 9 пакетчета канабис, пакетиран на дози и две пликчета семена

При претърсване на жилище на криминално проявен в Ботевград полицейски служители иззеха 9 пакетчета канабис, пакетиран на дози и две пликчета семена.  Вчера криминалистите извършили претърсване на три адреса в града във връзка със започнато досъдебно производство срещу местен младеж от 17 февруари. Тогава във вилна зона “Чеканица” полицаи забелязали младежи, които стояли в паркиран “Опел Астра”. Сред тях бил и И.Д. /18 г./ – стар познайник на полицията, известен с разпространение и употреба на наркотични вещества. При огледа на колата служителите на реда открили в пепелника канабис, а при личния обиск на И.Д. се натъкнали на цигара марихуана. Вчера полицаите проверили три апартамента в ж.к “Васил Левски”. В единия от тях – собственост на криминално проявения Ц.П. /21 г./, известен за кражби и разпространение на дрога, криминалистите открили и пакетирания канабис, подготвен за разпространение. В момента 1 доза марихуана се продава за 15 лв., уточняват експертите.  Срещу Ц.П. се води досъдебно производство.
Само за денонощие служители от ОД МВР-София задържаха 14 лица за различни криминални престъпления на територията на Софийска област.
Вчера около 17.00 ч. на тел. 112 било получено съобщение от жена, шофирала личната си кола по автомагистрала “Хемус”, че в района на с. Потоп била нападната от непознат мъж, който й нанесъл побой и й отнел два мобилни телефона “Нокиа” и ключовете от автомобила. Потърпевшата разказала, че пътувала от Бяла Слатина за София и преди Враца и го взела на автостоп.  По време на пътуването той поискал да спре на виадукта над с. Потоп и започнал да я удря като се опитал да откъсне от врата й златно синджирче. Жената успяла да се отскубне, излязла от колата и побягнала, а нападателят се оттеглил към селото.  Служители на магистрална полиция, криминалисти от областната дирекция и РУ-Елин Пелин  незабавно предприели оперативно-издирвателни и процесуални действия  по установяването му. Извършен е оглед. В хода на разследването се установило, че  вероятният извършител на престъплението е С.П. /18 г./, криминално проявен, известен за кражби. Той е обявен за общодържавно издирване. И в момента продължават съвместните действия на ОД МВР-София и СДВР по издирването му.
След бързата реакция на полицаи от РУ-Костенец непосредствено след извършване на  кражба на строителни материали от обект в курорт “Пчелински бани”, били установени извършителите – тримата криминално проявени Д.И. /38 г./, А.А. /38 г./, В.М. /23 г./. Те са задържани за 24 часа по ЗМВР и момента продължават действията по доказване на вината им.
Служители от същото РУ заловили 40-годишния Л.И. от гр. Ихтиман за противозаконно отнемане на л.а. “ВАЗ”, собственост на местното горско стопанство, извършено на 16 февруари. Автомобилът е иззет, а Л.И. е задържан за срок от 24 часа.
Служители на РУ-Костинброд задържали  Б.И.  в момент на изгаряне на кабели, откраднати от стопански двор  в местността “Спасов кръст” край с. Дреново.   Заловени са и още две лица за извършени други престъпления – кражба и телесна повреда.
Снощи в РУ-Самоков бил получен сигнал, че  от строителен обект на “Виваком” в с. Широки дол се извършва кражба на строителни материали.  Извършителите на престъплението заплашили пазача с  резачки за рязане на дърва и избягали с откраднатото. След бързата реакция на полицейските служители белезниците щракнали на ръцете на В.Г./ 42 г./ и Г.Т. /54 г./. наложена им е мярка за задържане – 24 часа по образуваното досъдебно производство.
Вчера самоковски криминалисти задържали трима младежи, извършили кражба на джип “Сузуки Витара” на 07.02.2010 г. от паркинг пред местно заведение. В хода на разследването се установило, че след извършеното престъпление, возилото било разкомплектовано на части в с. Гуцал. Част от тях били открити от полицаите в дома на един от извършителите. В момента продължават действията по доказване престъпната дейност на Г.И. /18 г./, Д.Т. /19 г./ и непълнолетно момче. Тримата са задържани за 24 часа.
Криминалисти от РУ-Пирдоп заловиха Н.И. /25 г./ за извършена  кражба от тухларен цех на 17.02. Сигналът в полицията бил подаден от охранителите на обекта, намиращ се в с. Мирково – били откраднати кабели и акумулатор от склад за резервни части. В хода на разследването бил установен  и задържан един от авторите на деянието. Разследването продължава. Н.И. е задържан за 24 часа.
Тази нощ по предварително изготвен план бе проведена специализирана полицейска операция на територията на Самоков. По време на акцията са проверени девет питейни и увеселителни заведения, 110 лица  и 27 моторни превозни средства.  Проверяващите констатирали нарушения по Закона за българските лични документи, за което били съставени 4 акта и нарушения на Закона за движение по пътищата – 2.  В едно от заведенията били установени 7 непълнолетни без придружител, за което на родителите били съставени актове по Закона за закрила на детето.За установени нарушения.