При вчерашна акция на полицията са намерени четири полиетиленови чанти с марихуана, 21 кофички с посадъчен материал и семена за посев

При вчерашна акция на полицията са намерени четири полиетиленови чанти с марихуана, 21 кофички с посадъчен материал и семена за посев. Полицаи от Първо РУ-Плевен претърсили частен имот в с. Гривица и открили сухата маса от наркокултурата и канабисовите семена. Разкрили и специално пригоден парник с 21 малки саксии с вече  поникнали канабисови растения. Къщата е обитавана от двама братя  /25 и 22г./. Мъжете са криминално проявени за кражби, по-големият е осъждан. Първоначалните тестове потвърдили, че иззетият наркотик е марихуана, а съдържанието в полиетиленовите чанти е 900 грама. Очакват се резултати от експертизите. Срещу двете лица е повдигнато обвинение по чл. 354 от Наказателния кодекс за производство и притежаване на наркотици. Задържани са за 24 часа. Уведомена е прокуратурата.

Габрово. След проведени оперативно-издирвателни действия, полицаи уличиха 29-годишен мъж от Кормянско и 19-годишен младеж от същото село в извършването на грабеж на дамска чанта с 2 мобилни телефона, дебитни карти и други вещи, собственост на 31-годишна жена от Севлиево. Двамата са уличени и като автори на още два грабежа – отново на дамски чанти. По случая е започнато досъдебно производство, материалите по което предстои да бъдат изпратени в Районна прокуратура – Севлиево.