Пресконференция “АЗ ОБИЧАМ СПОРТА”

Министерство на физическото възпитание и спорта и Българският спортен тотализатор ви канят на пресконференция в понеделник, 26 април от 11 часа в залата на 5-ия етаж в сградата на МФВС. На брифинга ще бъде представена Националната кампания “Аз обичам спорта”.

Както знаете, 17 май е обявен за Ден на българския спорт с решение на Министерски съвет от 4 август 2006 г. Това е денят, в който преди 116 години у нас пристигат швейцарските учители и поставят началото на организирания спорт в България.

Министерство на физическото възпитание и спорта взе решение през 2010 г. да направи социална кампания с насоченост към децата и тийнейджърите като целият май бъде обявен за “Месец на българския спорт”. В тази връзка са предвидени серия инициативи, с които бихме желали да ви запознаем в понеделник.

На пресконференцията ще присъстват министър Свилен Нейков, неговият съветник Евгения Раданова, изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов и председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова.