Премиерът Бойко Борисов присъства на заседанието на Академичния съвет на СУ „Св. Климент Охридски”

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на образованието, младежта и науката доц. Сергей Игнатов присъстваха на днешното заседание на Академичния съвет на СУ „Св. Климент Охридски”, ръководено от ректора на висшето учебно заведение проф. Иван Илчев.

По време на разговорите бяха обсъдени проблемите, пред които е изправен университетът, начините за спестяване на разходи и възможността за въвеждане на платено обучение.

„Благодаря на г-н Борисов за отделеното време и вниманието, с което с отнесе към нашите проблеми. За първи път в професионалната ми кариера се случва министър-председател да присъства на заседание на Академичния ни съвет”, заяви проф. Илчев.

От своя страна премиерът Борисов изрази мнение, че реформата в образованието и учебните заведения трябва да се случи с участието на преподавателите и ръководителите им. „Всички европейски държави в момента свиват максимално разходите си и България не може да бъде изключение. От нас сега се изискват финансова дисциплина и безкомпромисна борба с корупцията и организираната престъпност. Поел съм тези ангажименти и ще ги изпълня”, категоричен беше Бойко Борсов и допълни „Дойдох днес, за да засвидетелствам уважението си към вас и към СУ „Св. Климент Охридски” като институция”.