Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на САЩ Барак Обама

Премиерът Бойко Борисов изрази съболезнованията си на президента на Съединените щати Барак Обама за трагично загиналите в навечерието на Нова година след атентат в Афганистан служители на Централното разузнавателно управление на САЩ.

„С дълбоко прискърбие научих за ужасяващия терористичен акт в Афганистан, отнел живота на седем и ранил други шестима служители на Централното разузнавателно управление на САЩ. По повод на това тъжно събитие, от свое име и от името на правителството на Република България, Ви моля да приемете нашите най-искрени съболезнования”, написа министър-председателят до президента Обама.

„Сега е моментът, г-н президент, за пореден път да препотвърдим решимостта си за задълбочаване на сътрудничеството в борбата с тероризма и другите бичове на съвременността. България ще продължи неотлъчно да следва поетите ангажименти. Народът ни познава болката да загубиш любими същества в навечерието на празници, помни и почита паметта на българските воини, загубили живота си в справедливата борба с престъпния религиозен радикализъм. Наш дълг е обаче да не губим увереност и да преследваме целта си в името на един по-сигурен и добър свят”, се казва още в съболезнователната телеграма.

„Моля, г-н президент, предайте съчувствието и състраданието ни на близките и роднините на загиналите американски граждани. С надежда и упование се молим за бързото и успешно възстановяване на ранените и пострадалите”, завършва съболезнователното си писмо премиерът Бойко Борисов.