Президентът Георги Първанов прие председателя на комисия “Мотокрос и супермото” при Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб

Президентът Георги Първанов прие председателя на комисия “Мотокрос и супермото” при Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб.

По време на разговорите Георги Първанов заяви, че постигнатите успехи от българските състезатели и организатори през настоящата година са допринесли за популяризирането на мотоциклетния спорт в България, както и за мотивацията на много млади хора да търсят своята реализация именно в този спорт. Президентът подчерта също така и приноса на местните власти за утвърждаването на мотоциклетизма у нас.

Волфганг Сръб изрази пред президента Първанов удовлетворението си от неотклонния ангажимент на българските държавни институции към развитието на мотоциклетния спорт и подчерта, че тази подкрепа закономерно е довела до полученото признание от Българската федерация по мотоциклетизъм за организатор номер едно в света на състезания по супермото и мотокрос за трасетата “Долна митрополия”, “Горна Росица” и “Троян”. Волфганг Сръб определи 2009 г. като най-успешната година за българския мотоциклетизъм и подчерта значимия принос на българските шампиони за укрепване на международния авторитет на България.