Президентът Георги Първанов връчи орден “Стара планина”- първа степен, на Ким Мьонг-джин

На церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов връчи орден “Стара планина” – първа степен, на посланика на Република Корея у нас. Посланик Ким Мьонг-джин получи висшето държавно отличие за големите му заслуги за развитието и укрепването на българо-корейските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.

В словото си президентът Първанов изрази удовлетворението си от изключително активния политически диалог между България и Република Корея на всички нива, както и от укрепването на икономическите и духовни връзки между двата народа.

Георги Първанов изрази също така надеждата си много корейски фирми да открият в страната ни добро място за инвестиции, подобно на компанията “Хюндай”.

Българският държавен глава подчерта доброто взаимодействие между двете страни в работата на международните организации и изрази признателността си към ефективната работа на посланик Ким Мьонг-джин.

От своя страна посланик Ким Мьонг-джин изтъкна, че от 2007 г. досега са били осъществени около 50 визити на различни нива между България и Република Корея, благодарение на което са били постигнати редица двустранни договорености. Тези постижения се случиха както заради подкрепата от страна на президента, така и на редица изтъкнати фигури от българската политика, които присъстват тук, в тази зала, така че бих искал да изразя своята благодарност към всички тях, заяви Ким Мьонг-джин.