Представителни части от Българската армия ще участват в тържествата за отбелязване на Националния празник на Република България и 132-та годишнина от Освобождението на България

Представителни части от Българската армия ще участват в тържествата за отбелязване на Националния празник на Република България – 3 март, и 132-та годишнина от Освобождението на България.

На 3 март от 11.00 ч. пред паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои тържествена церемония за издигане на Националния флаг на Република България.

Тържествена смяна на почетния гвардейски караул  ще се извърши от 12.00 ч. пред официалния вход на сградата на Администрацията на президента на Република България.

Вечерта, от 18.30 ч., на площад Народно събрание в столицата ще се проведе тържествена заря-проверка в памет на героите, дали живота си за свободата на България.

Военнослужещи от поделение 34 750 – Карлово ще участват на 3 март 2010 г. от 11.30 ч. в тържественото честване на 132-та годишнина от Освобождението на България на връх Шипка.

Церемонии по случай Националния празник на Република България с участието на подразделения от Българската армия ще се проведат и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Добрич, Карлово, Плевен, Стара Загора, Смолян, Асеновград, Горна Оряховица и Белене